KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

VÅGAR STICKA UT

27.11.2018

I konstnärsporträttet möter vi Susanne Cederlund som hittat tillbaka till konstnärskapet och vågar gå sin egen väg.


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag ville bli konstnär redan som barn. Gick estetisk praktisk gymnasielinje men efter bristande självförtroende och i ett jantestyrt samhälle där man skulle passa i en viss mall och inte sticka ut så vågade jag inte riktigt lita på att gå den vägen. Skapandet har ändå följt mig. Men det tog ända till 2013 då vid 43års ålder som jag vågade sätta penseln i handen och göra på mitt sätt med alla färger."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Jag processar konstant i huvudet, skissar alltid mitt motiv på duken. Färgerna kan jag till viss del ha kommit fram till innan eller så blir det efter hand och kan även ändras efter som. Jag försöker hitta en balans som tilltalar mig och den känsla eller tanke jag vill få ut. Pumpar alltid hög musik när jag målar."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Med min konst vill jag återspegla tankar, känslor och det i mina ögon vackra. Jag hoppas att de som ser min konst kan uppskatta den och själva se något vackert eller få en känsla som de kan känna igen sig i. Min konst ber inte om ursäkt och är inte jantestyrd. Jag gör det som passar mig i stunden."  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Jag har ingen specifik konstnär som inspirationskälla. Jag inspireras av allt runt om och alla som vågar gå sin egen väg oberoende av vad andra säger eller tycker."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Om fem år ser jag gärna mitt konstnärskap mer utbrett och inkomstbringande. Drömmen vore ju att kunna leva på min konst. Och att Sverige vågar mer färg på väggarna."

 

Namn: Susanne Cederlund

Ålder: 48

Bor: Tungelsta utanför Stockholm

Gör helst på fritiden: Målar, umgås med familj & vänner samt resor till värmen.

Gör helst inte: Gå upp för tidigt på morgonen.

 

Gå till konstnärssida

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon