KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

SPRIDER KÄRLEK MED FÄRG

21.6.2018

I konstnärsporträttet möter vi den färgstarka  känslomänniskan och konstnären Madeleine Santiago Elofsson.  


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag drabbades av en tuff utmattningsdepression för 6 år sedan. Under sjukskrivningen fick jag råd från både läkare och psykolog att börja göra något kreativt, de föreslog att jag skulle börja måla. Jag har aldrig målat men gjorde som de sa, köpte material och startade igång processen. Det blev just då, min räddning ur den vidriga depressionen. Vilken terapi!"

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Jag gillar att måla på stora dukar och köper dem oftast redan uppspända på kilramar. Jag grundar först och bygger sedan på med flera lager. Jag målar med akryl och målar mest med spatel. Ofta har jag ett hum om vad jag ska måla när jag startar upp en ny men det slutgiltiga resultatet kan bli annorlunda. Det är det som är så härligt längs processens gång. Mina ”Klänning” målningar målar jag alltid först upp nakna, sedan ”klär” jag på dem, en superrolig process. Gillar också att jobba med gesso, en slags gips för målardukar, för lite extra struktur. Och så självklart sätter jag dit en liten accessoar när målningen är klar, oftast en liten sidenrosett. En målning kan ta allt ifrån 5-6 dagar upp till flera veckor innan den är klar. En av mina "klänningsmålningar" kan man se i reality serien Wahlgrens värld."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Jag är en extrem känslomänniska och jag tror att jag lämnar en bit av mig själv i alla mina målningar, vilket gör dem personliga. Min kund känner det. Jag brukar säga "att god Karma är som en boomerang som kommer tillbaka när man väl sänder ut den till universum.” Jag skapar från en känsla som jag sänder ut och som sedan kommer tillbaka och landar mitt i prick hos min kund. Syftet med min konst är helt klart att få sprida kärlek med glada och härliga färger!"  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Min älskade konstnärsvän och kollega Karin Holmström har betytt massor för mig. Vi har stöttat varandra och hjälpt varandra framåt i drömmen att en dag få jobba heltid som konstnär. Den drömmen blev sann och för det är jag enormt tacksam."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Om fem år jobbar jag fortfarande som konstnär och har förhoppningsvis spridit min konst ännu mer internationellt. Jag har precis blivit delägare på ett konstgalleri på nätet, Nordic Art Wall, som min fantastiska kollega Linda Edeen startade upp för drygt ett år sedan. Där är jag verksam som både gallerist och konstnär och om fem år ser jag oss skåla i champagne och firar våra framgångar."

 

Namn: Madeleine Santiago Elofsson

Ålder: 41

Bor: På Lidingö

Gör helst på fritiden: Är med min familj och vänner, är på landet, läser, promenerar.

Gör helst inte: Städar.

 

Gå till konstnärssida

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon