KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

BÄSTA BESLUTET I MITT LIV

13.6.2018

I konstnärsporträttet möter vi Mette Ross som en dag började se livet med nya ögon, sa upp sig från jobbet och började måla på heltid.  


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag har alltid varit kreativ som person och målat mycket på fritiden. Som barn skapade jag allt möjlig mellan himmel och jord, allt i från skulpturer i lera till stora målningar. När jag förlorade min mamma i cancer i 2007 och själv blev mamma året efter började jag se på livet med nya ögon. Jag vaknade upp en natt och fick en känsla av att jag bara måste få göra det jag brinner för innan det var för sent. Det var där och då jag tog beslutet att säga upp mig från jobbet och börja måla på heltid. Det är det bästa beslutet i mitt liv."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Jag hämtar inspiration från allt möjligt. I bland en känsla men väldigt ofta musik eller dylikt. Jag lyssnar på en text och ser den i färg. Jag är väldig spontan i min kreativitet, ibland blir mina verk helt annorlunda än jag hade tänkt från början, Jag får ”feeling” när jag börjar jobba med färgen på duken. Jag målar med akrylfärg och sprayfärg, men använder även mosaik och sand mm i mina verk."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Mitt syfte är att uttrycka mig med färg. Jag vill att den som hänger min konst på sin vägg ska känna något eller bara bli glad av att titta på tavlan. Jag brukar säga om min konst ”Rock your walls and Colour your Life”."  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"En konstnär som har inspirerad mig mycket är Jackson Pollock. Jag jobbar ofta lite som han gjorde... Lägger min duk ner och kastar, droppar eller häller färgen på duken. Jag går ofta runt tavlan och målar från olika håll. Det finns många andra konstnärer som jag tycker om, men som kanske inte har varit inspirationskälla till min konst. Jag kan inspireras väldigt mycket av att gå runt på små gallerier, till exempelvis i Soho New York och titta på mängder av tavlor i olika former, teknik och färg."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Om 5 år gör jag fortfarande det jag älskar mest, målar. Jag kanske har en utställning i SoHo, "you never know"."

 

Namn: Mette Ross

Ålder: 43

Bor: Stockholm

Gör helst på fritiden: Är med min familj.

Gör helst inte: Bryr mig om vad andra tycker och tänker.

 

Gå till konstnärssida

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon