KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

VÅGAR UTMANA SIN VISION

3.5.2018

I konstnärsporträttet möter vi Carl Benjamin Myrén-Kurpatow (CBMK) som framhåller vikten av att våga utmana sig själv för att utvecklas.  


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag har alltid varit kreativ och skapat, egentligen utan syftet att definiera mig som något -skapandet var en som en naturlig del av vardagen. När jag hade skapat väldigt mycket målad konst efter min universitetsperiod så insåg jag att detta var något som jag ville fortsätta med på en annan nivå. Det har blivit en explosiv resa till där jag är idag och det har verkligen utvecklat min konst och mig som människa till det bättre. Det låter alltid lite konstigt att säga att man funnits sitt kall, men det finns mycket själ i det jag gör och med det vill jag bidra till åskådaren."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Det varierar väldigt mycket hur jag går tillväga när jag skapar en tavla, dock så blir det epoker av olika verktyg och färgpaletter som används just då. Men ofta så ser jag något jag gillar och vill ge mig på, så utgångspunkten blir att återskapa ett intryck - som utvecklas till min egna tolkning av det jag sett. Det har även hänt att jag baserat verk på en bok jag läst eller på en låt jag hört, allt går att få ned på duken."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Syftet helt klart är att sprida lite av mina tankar till andra, om det är tydliga eller diffusa spelar mindre roll, men att synas och få saker ur mitt system, då via färg och form. Jag tror inte riktigt på det där unika i konsten, allt är en mix av olika influenser. Men något som är en styrka hos mig är att jag alltid utmanar mig själv och min vision, i en del fall uppstår ett sämre resultat där man måste tänk om och blåsa in nytt liv, vilket ger en väldigt givande utveckling."  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Konst bygger på att ha många att se upp till och stjäla ifrån, jag har alltid sett upp till konstnärer som Gerhard Richter, Caravaggio och Mark Tansey, tre helt olika typer av konst men deras kvaliteter talar för sig själv. Där ligger min svaga punkt i konst, att försöka lära mig det bästa av deras och använda själv till min konst."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Jag tror absolut att framtiden innehåller mer konst än idag. Det är något somjag verkligen jobbar för dagligen - att skapa mer utrymme att måla, göra större och bättre installationer på alla möjligt tänkbara ställen. Så du kommer nog finna mig i min egna studio i Stockholm eller i det soliga utlandet med alltifrån konstverk till skulpturer och andra skapelser i det kreativa flödet."

 

Namn: Carl Benjamin Myrén-Kurpatow (CBMK)

Ålder: 28

Bor: Stockholm

Gör helst på fritiden: Målar

Gör helst inte: Väntar

 

Gå till konstnärssida

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon