KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

KONST FÖR EN JÄMSTÄLLD VÄRLD

14.4.2018

Konst kan göra skillnad. Vi har tidigare lyft fram olika initiativ från konstnärer och andra aktörer som använt konstnärskapet för att skapa förändring och främja en bättre värld. I dagens ”Konstaktuellt” kan du läsa mer om projektet Artworks 4 Change dit konstnärer nu kan söka för att vara med och bidra till ändamålet.  


Artworks 4 Change är en ideell förening som jobbar för att uppmärksamma och stödja arbetet för en rättvis och jämställd värld för flickor och kvinnor. Nyligen lanserade de ett omfattande konstprojekt som kommer pågå fram till februari 2019. Finalen blir en stor vernissage där konstverk kommer auktioneras ut till förmån för arbetet mot kvinnlig könsstympning genom organisationen Plan International.

 

200 miljoner flickor och kvinnor runt om i världen är könsstympade. Det innebär att de löper stor risk att drabbas av sjukdomar och komplikationer. Plan International arbetar för att ingen flicka ska utsättas för könsstympning. Det är också ett av FN:s globala hållbarhetsmål. Om trenden fortsätter beräknas ytterligare 15 miljoner flickor mellan 15 och 19 år att utsättas för könsstympning fram till år 2030.

 

Initiativtagarna till projektet är Veronica Campbell, frilansande fotograf och grundare av Lip Intimate Care och Emma Bergqvist, grundare av Tree of Brands och ordförande i branschorganisationen NOC Sweden. Deras starka drivkraft utgörs av viljan att se en mer jämlik värld där ingen människa ska behöva bli utsatt för övergrepp utifrån deras könstillhörighet.

 

I den nuvarande fasen av projektet kan konstnärer som vill delta i utställningen ansöka till Artworks 4 Change. De konstnärer som blir antagna presenteras löpande på deras hemsida och får även visa upp sina verk i samband med utställningen nästa år. Flera av konstnärerna på Konst 2, bland annat Karin Holmström, Linda Brodin, Malin Östlund, Madeleine Santiago och Caroline Roberts, går redan att finna bland deltagarna.

 

Klicka här för att läsa mer om projektet Artworks 4 Change

 

Klicka här om du är konstnär och intresserad av att delta

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon