KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

FÖRMEDLAR KÄNSLOR I SITT KONSTNÄRSKAP

10.4.2018

I konstnärsporträttet möter vi Åsa Link som rör sig mellan uttrycksfulla porträtt i olja och impulsivt landskapsmåleri med akvarell.  


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag har målat eller på andra sätt skapat bilder så länge jag kan minnas, det har alltid varit en del av mig. Jag arbetar sedan flera år tillbaka som formgivare på en kommunikationsbyrå men måleriet har alltid funnits med i bakgrunden. Jag behöver skapandet för att må bra. För ett par år sedan kom jag till en punkt i livet då jag kände att det var dags att våga satsa mer på måleriet. Ett val som jag aldrig ångrat."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Processen pågår egentligen hela tiden. Jag samlar ständigt på bilder och idéer för kommande målningar. Bilder som jag skriver ut eller tecknar ner. Det kan vara en blick, en rörelse eller en känsla. Oftast plockar jag ihop flera av dessa element till en målning. När jag väl bestämt mig för uttrycket i målningen börjar jag skissa, vanligtvis blir det ett par skisser innan själva målandet sätter igång.
Processen då jag målar landskap i akvarell är mycket friare, då bestämmer jag mig i princip bara för en färgskala innan jag börjar måla och sedan låter jag penseln och färgen göra jobbet. Dessa landskapsmålningar blir för mig en slags kreativ avslappning. Jag gillar att pendla mellan olja och akvarell just för att skillnaderna mellan dessa medium är så stora."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Känslan och uttrycket! Jag är själv en extrem känslomänniska och det lyser igenom även i mitt målande. Jag inspireras av människor, uttryck, kroppar och känslor. Oftast är motiven figurativa och uttrycksfulla, men jag målar som sagt även en del landskap i akvarell. Även dessa genomsyras av en stark känsla och sinnesstämning."  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Ja absolut, den första konstnär som jag inspirerades av var Toulouse-Lautrec. Samtida konstnärer som jag uppskattar är bland andra Malcolm Liepke, Marcos Beccari, Michael Carson och självklart allas vår Lars Lerin."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Om fem år kommer jag att måla ännu mer och förhoppningsvis har jag då haft massor utav utställningar och kan till ännu större del leva på mitt konstnärskap."

 

Namn: Åsa Link

Ålder: 41

Bor: I en villa i Göteborg, men kommer ursprungligen från Piteå.

Gör helst på fritiden: Umgås med familjen, reser till något varmt ställe, påtar i trädgården eller tränar.

Gör helst inte: Skottar snö eller åker längdskidor, det har jag gjort tillräckligt under min uppväxt.

 

Gå till konstnärssida

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon