KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

SKAPANDET BLEV EN FRIZON

9.3.2018

I konstnärsporträttet möter vi Cecilia Ciscar som tidigt upptäckte skaparglädjen och under åren hittat sitt unika uttryckssätt.  


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag har målat sedan barnsben och just ansikten (som jag målar nästan uteslutande idag) kom också tidigt som motiv. Då var det inte så noga på vad jag ritade på, använde alla sorts papper och underlag. Testade olika tekniker tidigt, allt från blyertsteckningar, målningar till collage. Skapandet blev min frizon, bort från den ibland lite tuffa verkligheten. I skapandet kunde jag göra som jag ville och tyckte, ingenting var rätt eller fel."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Jag skapar utifrån vad som händer runt omkring mig, människor jag möter, andra konstnärer inspirerar enormt mycket. Både nutida och dåtida. Annars får faktiskt fantasin flöda och bestämma hur en tavla ska bli, har jag en tanke och det blir helt annorlunda, då är det helt ok. Kanske blir det till och med bättre ibland."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Jag skapar främst för mig själv, för att må bra och för att jag ständigt får och har idéer på nya motiv. Det som tilltalar mig med skapandet och konsten är att jag kan vara jag och skapa efter mitt eget huvud. Det är viktigt för mig. Jag tror mig ha hittat ett eget uttryck, då många påtalar att min målar stil är unik och egen. På senare tid, då fler och fler hittar min konst och köper den, för att de tycker om den, är helt fantastiskt. Ännu mer ödmjuk och glad blir jag när jag ser och hör hur min konst berör. Det är stort!"  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Många konstnärer har betytt mycket för mig, t ex: Helen Schjerfbeck, Tove Jansson, Agnes Cleve och Leonora Carrington. Många nu levande kvinnliga konstnärer som jag har förmånen att känna och andra som jag följer på sociala medier, är även de stora förebilder och inspirationskällor."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Min förhoppning och plan är att starta eget med min konstnärligas verksamhet inom kort och jag hoppas och vill se den växa. Inom fem år vore det underbart roligt om jag kunde leva på min konst och fortsätta vara den konstnär jag alltid drömt om att få vara."

 

Namn: Cecilia Ciscar

Ålder: 47

Bor: Stockholm

Gör helst på fritiden: Målar, umgås med släkt och vänner, går och ser konstutställningar. Mitt favoritmuseum är Louisiana museet i Danmark.

Gör helst inte: Ljuger, det lönar sig aldrig… i längden.

 

Gå till konstnärssida

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon