KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

KONSTNÄR SEDAN BARNSBEN

27.2.2018

I konstnärsporträttet möter vi Annefrid Sjöman som berättar om hur hon ända sedan barnsben velat bli konstnär och sin starka drivkraft till skapandet.  


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag visste det redan som barn. Jag älskade redan som liten att skapa och följde mitt hjärta som ung och vuxen. Även om vägen varit krokig dit jag är nu så har konstnärskapet alltid varit en del av mig och den jag är."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Det är väldigt olika. Ibland utgår jag från en idé jag har fått som jag känner att jag måste måla, som mitt senaste måleriprojekt som fokuserar främst på snö och isbjörnar. Ibland ställer jag mig vid mitt staffli, med en stor kopp starkt kaffe och hög musik i högtalaren och bara ”go with the flow”. Mycket i min skapande process är slumpmässig, jag gillar att följa utvecklingen - det blir sällan som jag tänkt mig."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Det skulle vara svårt för mig att leva ett meningsfullt liv utan att göra bilder. Att skapa är en av mina starkaste drivkrafter som konstnär och människa. Det finns så mycket att berätta och idéerna kommer till mig hela tiden."  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Ja, Lena Cronqvist, Michael Borremans och fotograf Arne Gustafsson."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Jag försöker undvika att tänka så, jag försöker leva här och nu! Jag är väldigt tacksam över att jag kan livnära mig på mitt konstnärskap."

 

Namn: Annefrid Sjöman

Ålder: 43

Bor: Fem mil sydväst om Jönköping i byn Brynsås, i en gammal avstyckad gård från mitten av 1800 talet, nära Norra Unnaryd, mitt ute i den småländska granskogen.

Gör helst på fritiden: Umgås med familjen, dricker kaffe, målar, påtar i trädgården, klappar katterna, promenerar i skogen.

Gör helst inte: Umgås med spindlar, rensar avlopp eller befinner mig på höga höjder med branta stup.

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon