KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

KONST - EN PERFEKT JULKLAPP

5.12.2017

Julen närmar sig med allt vad det innebär. Traditioner, kyla, värme, mat, julklappshets och kanske ett nytt konstverk?  


Folk springer kors och tvärs för att hitta ”den perfekta julklappen” och lockas av olika aktörer på shoppingstråk och köpcentrum med olika erbjudanden. Att utbudet är enormt råder det ingen tvekan över, ändå verkar det vara så svårt att hitta rätt. Vi vill passa på att tipsa om några anledningar till att just konst kan vara den perfekta julklappen.

 

Till den som ”har allt” – Nej, ingen har allt, däremot är det många som upplever det som svårt att hitta en originell julklapp som verkligen är till nytta för den som får den. Vad är då bättre än ett konstverk? Oavsett om det är en målning, teckning, illustration eller skulptur ger det mottagaren möjlighet till nya perspektiv och se sig själv eller världen på ett nytt sätt. Rör det sig om ett originalverk kan du även vara helt försäkrad om att den som får det inte redan har det.

 

För den miljömedvetna – Självfallet skulle ett rimligt alternativ för någon som vill göra så lite påverkan på vår miljö som möjligt att helt enkelt låta bli det där med julklappar. Men om du ändå känner att det är svårt att låta bli och vill glädja någon med en gåva är ett konstverk helt rätt. Även om konstverket som sådant är en fysisk produkt så ligger ofta tyngdpunkten av produktionen i idén och tanken. Det finns såklart mer eller mindre miljövänliga materialval för en konstnär men generellt sätt är den konstnärliga slutprodukten ”hållbar” jämfört med andra konsumtionsvaror. Ett konstverk tenderar även att hålla över tid och är ingen produkt som konsumeras hastigt för att sedan slängas bort.

 

När du vill säga mer – Ett konstverk är så mycket mer än bara en visuellt tilltalande tingest. Genom att ge någon konst så kan du förmedla en känsla eller tanke. Att köpa ett konstverk till någon är så mycket mer personligt än en ny mixer eller ännu ett uppläggningsfat. Med konst kan känslor uttryckas och personen som får konstverket kommer nästan garanterat tänka på dig och er relation varje gång den personen ser verket.

 

En invändning kan ju vara att konst generellt sätt är dyrt och en form av lyxkonsumtion men glädjen och känslan konst kan bidra med går inte att räkna i pengar. Konst kan även vara så olika och innefatta allt från en skiss på baksidan av ett kvitto till ett välrenommerat verk i Louvren från någon av de gamla mästarna. Där emellan finns en hel värld att upptäcka – god juletid önskar Konst 2

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon