KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

KONSTNÄR ÖPPNAR GALLERI

18.10.2017

Efter flera år utomlands med framgångsrika utställningar i USA, Frankrike och Tyskland kommer konstnären Emma Lindström, tillsammans med sin man Richard Lindström, tillbaka till Sverige för att öppna sitt egna galleri.


Berätta om din konstnärliga resa och vad konsten betytt för dig och tagit dig de senaste åren?
"Konsten har betytt allt för mig, från att ha hjälpt mig på ett väldigt personligt plan på ett terapeutiskt sätt, till att ha tagit mig dit jag är idag professionellt. Den upptar och förgyller både mitt och Richards liv och tar oss konstant på nya oväntade äventyr. Utan konsten hade vi inte varit där vi är idag, så jag kan inte nog betona dess betydelse i mitt liv."

 

När började ni fundera över en egen galleriverksamhet?
"Vi har väl alltid gått i tankarna på att någon gång starta eget galleri, men mer seriöst så klart sedan min karriär började ta fart på allvar. Men att det skulle ske nu var verkligen inget planerat. Vi går väldigt mycket på intuition och försöker se möjligheter i allt som dyker upp, så när vi av en slump fick höra att den här lokalen skulle bli ledig och sedan fick se den i verkligheten kunde vi inte motstå, hur läskigt och oväntat det än var."

 

Hur ser ni på förutsättningarna för gallerier och deras roll i dagens allt mer digitaliserade samhälle?
"Förutsättningarna blir ju bara bättre och bättre, så länge man inte låser sig fast vid sådant som tidigare varit. Genom att vara flexibel och öppen för nya vägar, och framför allt inte ser nya möjligheter som hinder, kan man åstadkomma vad som helst. Jag kan dessutom vittna på ett personligt plan om möjligheterna med sociala medier, då jag har dem att tacka för mycket av min framgång hittills."

 

Vad kommer besökaren kunna förvänta sig från ett besök hos er, finns det en nisch eller specifik konstnärlig inriktning?

"Det kan låta vagt, men vi kommer helt enkelt ställa ut konst som vi känner för. Eller kanske bättre uttryckt, konst som får oss att känna något. Inte i första hand konst som får oss att tänka och analysera, även om det givetvis är välkommet som en respons på den fysiska eller emotionella reaktionen. Vi vill att det ska vara enkelt att ta till sig konst, att vårt galleri ska vara en välkomnande och inkluderande plats där man inte på förhand behöver någon speciell kunskap eller speciella verktyg, utan där det helt enkelt räcker med att åskådaren känner någonting för konsten. Konst utan manual, helt enkelt."

 

Var ser ni er själva och verksamheten om några år?

"Vi hoppas så klart att vi är kvar här och har etablerat oss på den lokala och gärna även den internationella konstmarknaden. Men vi gillar även att inte veta vart resan för oss härnäst, vi har blivit vana vid att följa en ganska oförutsägbar väg, men en väg som alltid för oss dit vi ska vara."  

 

 

Namn: Anohaao Gallery

Adress: Kastellgatan 13, Göteborg

Hemsida: www.anohaaogallery.com

Facebook: www.facebook.com/anohaaogallery

Instagram: @anohaaogallery
Kontakt: info@anohaaogallery.com
Invigning: 21 oktober, 17.00 - 21.00

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon