KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

DAGS FÖR KONSTMÄSSA

12.9.2017

Större delen av sommaren har passerat men vi väljer att se det från den ljusa sidan, snart är en ny konstsäsong i antågande.  


Ett återkommande inslag under hösten är konstmässorna som avlöser varandra från norr till söder. Konst 2 tog en pratstund med Malin Nydell, arrangör för DeeloopArt som arrangerats sedan 2011 i Göteborg och Malmö och tar emot tusentals konstintresserade besökare varje år.

 

Vad kan besökaren förvänta sig på era mässor?
"En ljuvlig blandning av konst i olika uttryck. Måleri, ull, silver, textil, betong, lera, graffiti, foto för att nämna några."

 

Vad tror du det beror på att just mässformatet passar så bra för konst?
"Den stora mängden konstnärer gör att verkligen alla kan hitta något man tycker om. Samtidigt som konstnärerna får tillfälle att nätverka och träffas samt möjlighet att träffa en bred målgrupp. De gallerier som deltar representerar ju också flera konstnärer vilket gör att variationen blir ännu större."

 

Mässorna har fått stor uppskattning för sitt breda utbud och mångfald, är det en medveten inriktning?

"Ja, vi vill visa en stor bredd av kvalitetskonst för olika målgrupper. Dessutom är vi mycket nyfikna på nästa generation av konstnärer, de är nytänkande och innovativa. Mixen av etablerade konstnärer och "upcoming" är givande för både dem och besökare. Vi har ‘’Unga galleriet’’. Avdelningen där konststuderande får visa sina verk. Vi vill stötta de unga konstnärerna samtidigt som det är mycket uppskattat, både av utställare och publik."

 

Konstbranschen är i ständig förändring och digitaliseringen erbjuder nya möjligheter, är det något som påverkar er verksamhet?
"Ja, det är absolut en del av utvecklingen inom olika konstformer; det är inspirerande och spännande men också en utmaning. Vi vill stå för det traditionella och etablerade men samtidigt alltid vara öppna och nyfikna för nya sätt att uttrycka konst. Digitaliseringen gör konst och kultur mer åtkomlig och tillgänglig för en bredare publik, det kan självklart påverka vår verksamhet positivt med nya möjligheter och kanaler. Vid vår förra konstmässa på Luftkastellet visade Galleri Frank ‘Doft Konst’. En Installation för att utveckla olika sinnen. Spännande, men inget man kunde köpa och ta med sig hem - men helt klart ett nytänkande konstuttryck. Vi är mycket öppna för ny konst. I höst ska Appear37 delta i Malmö, en Graffitikonstnär. Det räknas väl fortfarande som nytt?

 

Har ni några nyheter eller särskilda arrangemang för hösten mässor?

"Det finns en del spännande inplanerat men inget vi vill avslöja redan nu. Lite vill vi behålla som surprise."

 

OBS! Det finns fortfarande möjlighet att ansöka till mässorna via hemsidan

 

Arrangör: DeeloopArt

Göteborg: Brewhouse: 29 sept – 1 okt

Malmö: Luftkastellet: 27 okt – 29 okt

Hemsida: www.deeloopart.se

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon