KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

MED FACSINATION FÖR NATUREN

29.8.2017

I konstnärsporträttet möter vi Jimmy Mikkelsen som berättar om sin facsination för naturen och hur det påverkat hans konstnärskap. 


När/hur bestämde du dig för att bli konstnär?
"Jag har alltid haft en stark kreativ ådra, med fokus för djur och natur. Målandet har alltid funnits och det fascinerande med djur/natur bilder har alltid varit starkt. Jag har innerst inne alltid vetat att jag ville jobba med djur och natur på ett eller annat sätt. För några år sedan lämnade jag min arbetsplats för att förverkliga min dröm. Idag är jag där."

 

Hur ser processen ut när du arbetar med dina verk?
"Det börjar oftast med att jag fotograferar ute i naturen. När jag sedan kommer hem faller det sig naturligt att det vidareutvecklas till en målning eller till fotokonst. Jag plockar upp allt jag gör i mina fotografier eller direkt från naturen."

 

Vad är syftet med din konst/vad gör den unik?

"Syftet är först och främst att jag får utlopp för min kreativitet. Jag vill kunna förmedla det vackra vi har i naturen utanför våra dörrar i mina verk, jag vill beröra, berätta och visa det på mitt sätt. Jag gillar det dunkla, trolska och mystiska när jag skapar men ändå så nära det rätta elementet som möjligt."  

 

Finns det någon konstnär som varit en inspirationskälla eller betytt mycket för dig?
"Jag har faktiskt ingen konstnär som direkt varit eller är en inspirationskälla för mig. Däremot så ser jag saker i mycket som jag tar med mig. Små detaljer i vissa verk som fascinerar mig kan vara lika inspirerande som stora pampiga tavlor av exempelvis Picasso. Jag tror jag har haft svårt att begränsa min syn på det kreativa till en viss sorts konst/konstnär. Jag är och har varit alltför nyfiken på allt och fortsätter så."

 

Var ser du dig själv och ditt konstnärskap om fem år?

"Jag är fem år rikare på livet från det att jag skrev detta. Jag håller fortfarande på med det kreativa. Det bästa är att det inte finns några ”ramar” inom det jag gör, det jag vet med säkerhet är att jag gör det jag älskar. Konsten. Och ni kommer säkert att stöta på mig."

 

Namn: Jimmy Mikkelsen

Ålder: 34

Bor: Stockholm

Gör helst på fritiden: Naturen, familjen, det kreativa skapandet i konsten, maten och musiken.

Gör helst inte: Ingenting.

 

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon