KONST 2 PRESENTERAR

konstaktuellt

KONST I SOMMAR

16.6.2017

 

Normalt sett är sommaren en lågperiod för konsttittande. Flera gallerier håller stängt och besökare åker antingen på semester eller föredrar att ligga på stranden i solen.

 

Det finns däremot flera gallerier och museer som håller öppet under sommaren för alla inbitna konstconaisseurer som (trots solsken och bad) ändå måste fylla upp konstnjutandet. Vi har valt ut ett par konstutställningar i Sverige och utomlands som du absolut INTE får missa under sommaren!


Sven-Harrys Konstmuseum

Stockholm
Anders Zorn
Fram till den 13 augusti visar Sven-Harrys Konstmuseum unika originalverk av en av Sveriges främsta konstnärer, Anders Zorn. Zorn var inte bara stor i Sverige utan även i USA där han bl.a. målade presidentporträtt som än idag hänger i Vita Huset.

Utställningslänk:
http://www.sven-harrys.se/sv/utforska/konsthallen/anders-zorn/en-annan-zorn

Pressbilder:

http://www.sven-harrys.se/sv/om-oss/press/#/pressreleases

 

Färgfabriken
Stockholm

“Full Speed Ahead”, Marianne Lindberg De Geer

Dramatikern och konstnären Marianne Lindberg De Geer visar retrospektivet “Full Speed Ahead” på den spännande konsthallen Färgfabriken på Liljeholmen i Stockholm. De Geer, som började sin karriär som dramatiker på Dramaten 2007, visar ett 30-tal skulpturer, collage, målningar, ljudverk och filmer i sin igenkännliga tankeväckande stil. Utställningen visas fram till den 26 november, 2017.

Utställningslänk:
https://www.fargfabriken.se/sv/aktuellt/item/1340-full-speed-ahead

Pressbilder:

https://www.fargfabriken.se/sv/nyhetsrum/fargfabriken-bilder

 


Malmö Konsthall

Malmö
“Subjektiv”, Blandade konstnärer
Den nya konsthallschefen Mats Stjernstedts andra utställning på Malmö Konsthall öppnar lagom till sommaren med en film- och fotografiutställning med ett kraftigt politiskt tema. “Subjektiv” består enbart av konstverk som skapats de senaste åren och berör hur den nuvarande politiska situationen iscensätter subjektivitet och dess politiska potential. Utställningen visas fram till den 10 september, 2017.

Utställningslänk:

http://www.konsthall.malmo.se/o.o.i.s/60

Pressbilder:
http://www.konsthall.malmo.se/o.o.i.s/2733

Malmö


Göteborgs Konstmuseum
Göteborg
“Batavernas Trohetsed”, Rembrandt

Göteborg får besök av den nederländska “ljusets mästare” Rembrandt då de genom ett lån från Konstakademien i Stockholm nu erbjuder ett unikt tillfälle att se det 2x3 meter stora verket. Rembrandts mästerverk visas tillsammans med andra holländska 1600-tals konstverk fram till den 29 april, 2018.

Utställningslänk:
http://goteborgskonstmuseum.se/utstallningar/rembrands-batavernas-trohetsed/

Pressbilder:
http://www.mynewsdesk.com/se/goteborgs_konstmuseum/pressreleases/rembrandts-batavernas-trohetsed-till-claudius-civilis-aatervaender-till-sverige-och-visas-i-goeteborg-1923544


Skissernas Museum
Lund
“Haven”, Swoon
Det nyrenoverade Skissernas Museum i Lund visar sedan invigningen i Januari tidigare i år en amerikansk kvinnlig graffitikonstnär som kallar sig Swoon. Med ett flertal väggmålningar har Swoon lyckats skapa en otroligt personlig avbildning av de olika personerna som finns porträtterade på museets väggar. Utställningen fortgår fram till den 13 augusti, 2017.

Utställningslänk:
https://www.skissernasmuseum.se/utstallningar/swoon/
Pressbilder:
https://www.skissernasmuseum.se/om-museet/press/


Louisiana (I närheten av Sverige)

Humlebæk, Danmark

“The Cleaner”, Marina Abramovic

Modern av performancekonsten kommer till Louisiana med sitt retrospektiv “The Cleaner” efter en mycket framgångsrik utställning på Moderna Museet i Stockholm. Abramovic, som just nu är titulerad världens mest inflytelserika konstnär, framför ett nytt performance på plats i Louisianas vackra lokaler. Abramovic finns på plats och deltar i sitt performance under första utställningsveckan. Utställningen pågår mellan 17 juni till den 22 oktober.

Utställningslänk:

https://www.louisiana.dk/udstilling/marina-abramovi%C4%87


Venedigbiennalen (För dig som reser längre)
Venedig, Italien
Venedigbiennalen är en stor konstbiennal som hålls vartannat år i Venedig. Biennalen består av flera internationella paviljonger, vari varje medverkande land själva designar sin konstutställning. Flera paviljonger blir stora upplevelsecenter där konstnärerna får fritt svängrum med ofta helt makalösa resultat. Befinner man sig i närheten av Venedig så ska man absolut inte missa denna monumentala samling av alla sorters konstformer. Biennalen pågår till och med 26 november, 2017.

Utställningslänk:

http://www.labiennale.org/en/biennale/index.html

Pressbilder:

http://www.labiennale.org/en/mediacenter/risultati_ricerca/index.html

 

Dela på Facebook
Please reload

Please reload

Följ oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon