Frågor & svar

kan vem som helst BLI PRESENTERAD?

Nästan! Konst 2 är en öppen plattform som syftar till att främja svenska konstnärer. Utgångspunkten är att alla ska få möjligheten att lyfta sitt konstnärskap, men alla registreringar granskas och vi tackar nej till material vi anser kan vara stötande, oseriöst eller av allt för låg kvalitet.

Varför ska jag registrera mig på Konst 2?
Konst 2 tillgodoser alla dina digitala behov. Du kan när som helst och var som helst visa upp en snygg presentation av ditt konstnärskap, på en dator så väl som på mobilen. Konstälskare får möjligheten att upptäcka dig och konstköpare kan köpa dina verk utan att det försvinner provision till en mellanhand.

Behöver jag betala provision till Konst 2 vid sålt verk?

Nej. Genom funktionen "Förfrågan" som finns på din konstnärssida får du meddelanden direkt till din mejl av eventuella intressenter. Konst 2 skapar möjligheten för dig som konstnär att nå ut med och sälja dina verk men det är din försäljning och köpesumman går oavkortat till konstnären.

Hjälper Konst 2 till med transport, försäkring eller förmedling av ett sålt konstverk?
Nej. Vi möjliggör försäljningen genom vår sida, men det är konstnären och köparen själva som hanterar praktikaliteterna. 

Kan jag lägga upp verk som inte är till salu?

Vi ställer inga krav på att konstverken som läggs upp är tillgängliga för försäljning. Skriv "ej till salu" istället för pris vid uppladdning. Vår mission är att ge konstnären större genomslagskraft genom en stark digital profil.

kommer ni att anpassa mitt material?

Ja. Allt som syns på Konst 2 läggs upp av personer med kompetens inom visuell kommunikation för att konstnärspresentationerna ska vara så tilltalande som möjligt. Det gör också att alla konstnärssidor ser likadana ut vilket underlättar för köparen att skapa sig en uppfattning om konsten.

kan jag ändra min presentationstext eller byta ut mina bilder?

Varje konstnär får göra ändringar i sin presentation 3 gånger per år. För att bibehålla enhetliga och snygga presentationer görs alla ändringar av oss manuellt. Information om hur du gör ändringar medföljer i ditt välkomstbrev.

hur håller jag försäljningsinformationen aktuell om jag bara får ändra i presentationen 3 gånger per år?

Försäljning av ett verk kan registreras utan att det räknas till ändring i presentationen. Följ instruktionerna i din konstnärsportfölj. Eftersom vi strävar efter en så korrekt tillgänglighetsstatus som möjligt av verken på sidan uppmuntrar vi dig att registrera sålda verk omedelbart.
 

hur fungerar betalningen?

När du fyllt i registreringsformuläret och skickat in granskar vi uppgifterna. Därefter skickar vi en faktura med tydliga instruktioner till mejladressen du uppgett. Så fort pengarna är inne på vårt konto lägger vi upp din profil på konst 2.

Vad händer efter ett år?

Du betalar årsvis. När ditt år är på väg mot sitt slut får du en faktura och väljer helt själv om du vill vara med ett år till eller ej.